Blog

iulie 24, 2019

Cristian Achim, Max Edilitar – Construim inteligent casele de la Riverside Residence

Unul dintre partenerii principali de construcție case pentru proiectul Riverside Residence este societatea Max Edilitar, specializată în execuția de structuri beton armat pentru locuințe particulare și clădiri edilitare.

Constructor de case cu experiență solidă, recomandări și rezultate excelente (Locul 3 în Top Profit România Întreprinderi Mijlocii, 2018), Max Edilitar își fundamentează filosofia de lucru pe motto-ul Construim inteligent, astfel parteneriatul cu Triple Living a debutat sub cele mai favorabile condiții de colaborare.

Suntem în dialog cu Dir. Ing. Cristian Achim, administrator al companiei Max Edilitar, manager de proiect Riverside Residence.


  • Cum ați legat o colaborare între Max Edilitar și Triple Living pentru proiectul de dezvoltare imobiliară Riverside Residence?

Am fost recomandați de unul dintre colaboratorii noștri. În mod special în construcții funcționează acest concept: când ești corect și din mâinile tale iese un lucru de calitate, ai mereu solicitări. Sunt mulți ani de când nu am mai participat la concursuri de proiecte, lucrăm cu oameni care ne cunosc sau ne recomandă altora, pe baza experiențelor acumulate împreună.

  • Care au fost solicitările principale de execuție pentru un constructor de case?

Riverside Residence este un proiect major la nivel de infrastructură, însă pentru locuitori, casele sunt cele mai importante. Solicitările noastre sunt normale, calitate și standarde ridicate în industrie. Seriozitate, respectarea proiectului și a procedurilor de lucru, încadrarea în grafice de timp, grija pentru oameni și pentru natură.

  • Care sunt procedurile tehnice pe care vă bazați în lucrările de construcție ale caselor?

Îmbinăm munca manuală cu cea mecanizată. Dulgherii, zidarii, fierarii, finisorii sunt elementele cheie, însă munca lor este mai ușoară, rapidă și precisă dacă au acces la utilaje moderne.

  • Care sunt materialele folosite în construcția caselor și de ce ați optat pentru acestea?

Pentru structură folosim doar oțel-beton agrementat, turnăm beton de la stații care garantează calitatea lui, zidim cu cărămidă de cea mai bună calitate. Finisajele sunt speciale și la vedere, orice defect de material strică tot ansamblul. Nu trebuie uitat, oferim garanție la tot ce facem, iar materialele și factorul uman sunt cele două componente care garantează reușita în domeniul nostru.

  • Care sunt dificultățile pe care le-ați întâmpinat în construcția caselor?

În general ne confruntăm cu o singură dificultate: seriozitatea oamenilor pe care ne bazăm în procesul de producție, aceasta poate afecta pozitiv sau negativ graficul de timp în proiect. Facem tot posibilul să anticipăm și să rezolvăm din mers orice disfuncționalitate, proiectul nu trebuie sa aibă de suferit, cheile trebuie înmânate beneficiarului la timp, o construcție de cea mai bună calitate.

  • Ce așteptări aveți de la evoluția proiectului Riverside, la ce etape ați ajuns din Master Plan și cum vedeți dezvoltarea în viitor?

Așteptările sunt optimiste. A fost dragoste la prima vedere între noi și managerii de proiect. Suntem conștienți că dezvoltarea proiectului, în toate fazele sale, depinde foarte mult de succesul vânzării caselor pe care le construim. Asta înseamnă multă atenție și responsabilitate în ceea ce facem. Suntem la începutul examenului de capacitate în acest proiect și nu vrem să dăm greș.

  • Care sunt punctele forte ale proiectului Riverside Residence?

Este primul proiect întâlnit de noi la care s-a pornit cu cap: în prima fază se execută infrastructura. Drumuri, instalații subterane, utilități la îndemână. Asta înseamnă confort pentru beneficiar, odată ce a ales să se mute aici. Câte proiecte de locuințe superbe nu ați văzut înnecate în noroaiele căilor de acces, în șanțuri nesfârșite sau în improvizații la utilități care nu-și mai găsesc finalitatea?

  • Care sunt punctele slabe ale proiectului Riverside Residence?

Este un proiect foarte mare. O adevărată localitate se va naște în mijlocul naturii. Asta înseamnă însă un timp mai lung până la finalizare și, pentru unii, teama de a trăi în vecinătatea unui șantier. Am acceptat prin contrat reguli clare după care ne desfășurăm activitatea în incinta complexului. Totul pentru ca oamenii care deja locuiesc aici să nu ne simtă prezența.

  • Cum aplicați filosofia Max Edilitar – Construim inteligent – în cadrul dezvoltării proiectului Riverside Residence?

Implicarea noastră începe încă de la faza de proiectare. Experiența ne permite să propunem proiectantului, acolo unde este cazul, soluții tehnice care să simplifice execuția, să economisească materiale, să sporească gradul de siguranță și confort a construcției. Putem veni cu astfel de propuneri și în timpul execuției, iar asta înseamnă să construiești dedicat, inteligent, nu robotic.

  • Ce anume transformă o casă într-un cămin?

O casă trebuie să îți dea senzația de trăinicie, este funcțională, primitoare, oferă confort și siguranță pentru familie, bucură sufletul și are toate șansele să se transforme într-un cămin. O astfel de casă e ușor de recunoscut, inima tresare și știi, fără dubiu, că este căminul pe care ți-l dorești.


În numele redacției Riverside Residence, îi mulțumim domnului Cristian Achim pentru răspunsurile oferite.

Complexul Riverside Residence este un proiect rezidențial nou, situat la 15 minute apropiere de orașul București, o dezvoltare imobiliară de proporții care oferă un nou orizont de liniște, libertate și aer curat, între râuri, aproape de pădure. Riverside Residence este un refugiu verde, primitor, unde să te întorci acasă în natură.

Dezvoltăm un proiect confortabil, cu misiunea de a oferi un stil de viață liniștit, aparte de agitația orașului, pentru familii dedicate unei conexiuni cu natura în mijlocul unei comunități ospitaliere.


Pentru mai multe detalii, rugăm un e-mail sau un apel direct către un reprezentant.