Blog

septembrie 3, 2019

Theo Vieru – Un interviu la cald despre cum poți vedea pădurea de copaci când te muți în suburbia Capitalei

Am purtat un interviu cu Theo Vieru, rezident Riverside, în drum cu mașina spre Riverside Residence, unul dintre primii locatari în orașul nostru verde, pornind de la biroul acestuia din zona Preciziei, București.


Theo și soția lui căutau un apartament în București sau o casă într-un cartier de case, dintr-o zonă centrală sau chiar de suburbie. Cochetaseră cu zonele 13 Septembrie, Bucureștii Noi, Bragadiru, Măgurele, Floreasca, Cotroceni, Nordul Bucureștiului, inclusiv noile proiecte de dezvoltare imobiliară. Au găsit prețuri prea mari pentru condiții supra-evaluate, inferioare ca standard pentru ce își doreau.

Pasul de a se muta la casă a venit ca o necesitate, s-au gândit la confortul copiilor. Locuiau la etajul 8 dintr-un bloc și planul era să găsească o proprietate cu casă pe care să o amenajeze cu grădină, spațiu de birou, spațiu de joacă pentru copii.

Au căutat chiar și blocuri noi cu apartamente la parter pentru a amenaja spațiul din față, au găsit prețuri prea mari pentru imobile care nu își justifică investiția, ori case prea vechi, cu risc seismic, pentru care banca nu girează investiții, ori complexe imobiliare are căror prețuri pentru case cresc de la o săptămână la alta.

Piața imobiliară este aproape o junglă în București, e destul de dificil pentru o persoană care nu se implică 100% câteva luni bune să găsească o locuință acceptabilă.

  • Cum ați intrat în contact cu Riverside Residence?

Publicitatea pe Facebook m-a atras în principal, proiectul este foarte bine comunicat pe social media și pe website, mi-a plăcut descrierea proiectului, ideile de Master Plan și dezvoltarea unei comunități urbane în cadrul natural. M-am consultat cu soția care a fost reticentă inițial – poate că e prea departe, poate că e încă în construcție și o să fie șantier un timp, poate că copiilor nu o să le placă.

După îndelungi consultări, ne-am decis să vizităm Riverside Residence fără să sunăm înainte, să înțelegem despre ce e vorba. Ne-a plăcut ideea la prima vedere și toate reticențele au găsit explicații logice – e departe (momentan), dar accesul e simplu, iar noua autostradă de centură A0 va rezolva orice probleme în următorii ani. Zona avea potențial de viitor, iar natura e tot ce ne trebuia.

Am contactat oficiul Riverside Residence din Cotroceni, am ales un model de proprietate și casă din oferta lor și în următorul an s-a rezolvat mutarea. Casele erau încă în construcție la primele faze după terminarea infrastructurii. Ne-a ajutat foarte mult și banca cu condițiile de creditare, iar echipa Riverside ne-a predat la cheie o casă mult-așteptată după finalizarea construcției.

Suntem clienți ideali pentru Riverside Residence – suntem mobili, avem propriile mijloace de transport, propriile agende de lucru. Deținem un apartament în București, am căutat un complex urban cu rădăcini naturale pentru copii. Eu sunt antreprenor în mobilier de inox HoReCa pentru bucătării de restaurante și flux de lucru – Echipambaruri.ro. Îmi conduc propria companie și îmi fac singur programul în funcție de clienți și proiecte. Pentru mine este minunat să locuiesc la Riverside Residence. Am un atelier la Preciziei și mi-e relativ simplu să mă deplasez acasă sau înapoi în București.

Pentru copii e absolut genial, au aer curat la Riverside, e mai simplu și pentru noi. Toată lumea vrea în oraș, aproape de metrou, aproape de magazin, aproape de Mall, e prea mare tevatura în oraș, iar cei mici trebuie să învețe parfumul de aer curat înainte să se obișnuiască cu traficul din Capitală.

  • Ce dificultăți ați întâmpinat la mutarea în Riverside Residence?

Pentru noi, fiind printre primii rezidenți, a durat foarte mult predarea casei. Am agreat modelul de casă, am rezervat, am semnat, dar a durat un timp până ne-am mutat efectiv dat fiind faptul că am ajuns în când Riverside Residence era încă în șantier. Acum deja urmează Lotul 2 de case și sunt mult mai multe opțiuni pentru persoanele interesate.

  • Care este experiența de a locui într-un complex rezidențial aflat încă în dezvoltare?

Sunt foarte mulțumit de evoluția proiectului, deși sunt încă lucrări, e liniște, aer curat, pădurea e foarte aproape, mă deconectez complet. Îmi imaginam cum ajung acasă, a trăi în Riverside e ca într-un mini-concediu. Prietenii îmi spun că la noi se simte ca la mare sau ca la munte, un complex all-inclusive pentru familie. E relaxant. Așteptăm în viitorul apropiat noile facilități urbane – magazine, landscaping, grădinița. Când apar copiii, prioritățile se schimbă, iar majoritatea persoanelor interesate de Riverside Residence au copii și se gândesc la viitorul acestora.

Momentan, persoanele care refuză o proprietate la Riverside Residence nu văd pădurea de copaci, cum s-ar spune. Trebuie un pic de viziune pentru următorii ani de dezvoltare, iar investiția din prezent va valora foarte mult peste 5 ani.

  • Ce îmbunătățiri recomandați pentru binele comunității Riverside?

Așteptăm cu nerăbdare etapele de peisagistică, am înțeles că proiectul este încă în dezvoltare la compania Arcas (Belgia), dar știm că în următorii ani va fi implementat, nu ne grăbim niciunde în mod special, mereu s-au ținut de promisiuni. Recomand, totuși, un efort suplimentar pentru întreținerea grădinilor, atât de locatari, cât și de administrație.

Mă gândesc să particip în echipa de administrație locală pentru că sunt multe idei pe care le putem pune în practică dacă facem un comitet al proprietarilor. Știu de la domnul Cătălin Postelnicu că și dânsul își dorește același lucru și susțin astfel de inițiative, sunt pentru binele comunității.


Poți intra în legătură cu un reprezentant pentru a afla mai multe despre oportunitatea de a achiziționa o proprietate la Riverside Residence. Dacă îți place să locuiești în liniște și pace, programează un tur ghidat, ești binevenit aici.